Tuesday, December 11, 2012

Undergraduate student 1

Assalamua'alaikum warahmatullah...

People always say, kalau ya pun nak tidur, jangan tidur lama sangat! Hakikatnya, memang blog ni suka tidur lama kuasa dua pun. *senyum, senyum*

Penampar!

Anyway, this time around, nak share yang kami -stressed skit kat sini-, KAMI, student pharmacy memang belajar untuk menjadi ahli farmasi yang professional, generally speaking la. InsyaAllah, dengan izinNya.

Tetapi! Ya, that's right my friend, ada 'tetapi'nya...

Kami juga manusia biasa. Itu dia... Sebagaimana anda, anda, dan anda... Kami tidak sempurna. Oleh itu, tidak hairanlah apabila kami turut rasa berat sangat at certain time apabila terasa ujianNya begitu power. Subhanallah...

And. It's not that weird if kami pun turut ada masa gila kuasa dua kami! Masih budak la katakan (even if we're around two decades already... well.).

Identiti adalah dirahsiakan, beep!

Don't be surprise, but ini memang salah satu kemahiran special budak2 kami, hehe



xxxxxxx

Aku tenung dan tenung. Memang dah mabuk agaknya, tetapi tidak dapat disangka. Suatu masa dahulu, pernah kena sekali, terus nekad dalam hati "no more. never ever again.". 
Once bitten, twice shy. Something you cannot control... jadi sekali lagi, but in totally different way. More positive way, I'd say. More positive target. Tetapi tetap salah kalau macam ni cara handle yang dipilih. Salah. 

My finger hover on top of the button. Tenung lagi. Fikir sejenak. Boleh berdosa, tak mahu dah. 
Letih. 

Teet! 
Delete semuanya. 

Selamat tinggal. Ada jodoh, ada la jalannya. Wallahu'alam.

4 comments:

  1. mcm familiarrrr ja dpt note "are you sleeping"..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, really? u also pernah dpt ka? accidentally i saw d gurl in front of me got one, lol

      Delete
  2. i think so.. dapat masa kelas biotech kot...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mm-hmm. so i believe yours is a re-enactment. =D

      Delete